Poniedziałek, 6 maja
Imieniny: Jakuba, Judyty, Jana
Czytających: 9639
Zalogowanych: 20
Niezalogowany
Rejestracja | Zaloguj

Jelenia Góra: Pałki z rękawa

Środa, 11 stycznia 2017, 19:03
Aktualizacja: 19:14
Autor: Jel
Jelenia Góra: Pałki z rękawa
Fot. Archiwum
– Polecam upieczone w piekarniku pałki z kurczaka. To danie proste i na ogół smakuje – napisała do nas Czytelniczka i podała przepis: – Podudzia z kurczaka marynujemy w przyprawach, według gustu. Ja mieszam pieprz ziołowy z pieprzem czarnym, słodką papryką i odrobiną soli. Odstawiam pałki w przyprawach na dwie godziny...

- Potem umieszczam je w rękawie do pieczenia i wkładam na ok. godzinę do nagrzanego do 180 stopni piekarnika. Pod koniec rozcinam rękaw i na chwilę zwiększam temperaturę do 200 stopni, żeby pałki się zrumieniły. Można je podawać jako danie obiadowe z ziemniakami i surówką, albo jako przekąskę - napisała pani Joanna. Spróbujmy!

Ogłoszenia

Czytaj również

Dodaj komentarz

Zaloguj
0/1600

Czytaj również

Sonda

Czy jeżdżę na rowerze?

Oddanych
głosów
132
Tak, regularnie
27%
Tak, od czasu do czasu
35%
Nie, ale uprawiam rekreacyjnie inny sport
14%
Nie, z jakimkolwiek sportem mi „nie po drodze”
24%
 
Głos ulicy
Złota rybka
 
Miej świadomość
Koniec CPK? Rząd ma „lepszy” plan!
 
Rozmowy Jelonki
Nie widzimy przeszkód do współpracy
 
Karkonosze
Ślub w Samotni – wideorelacja
 
Aktualności
Wystartował Bike Maraton
 
Piłka nożna
Wybitny reprezentant Polski przy Złotniczej
 
Inne wydarzenia
Parada Rowerów z drona
Copyright © 2002-2024 Highlander's Group