Poniedziałek, 6 maja
Imieniny: Jakuba, Judyty, Jana
Czytających: 9345
Zalogowanych: 12
Niezalogowany
Rejestracja | Zaloguj

Jelenia Góra: Kotlety z combra, to jest to!

Środa, 27 kwietnia 2016, 17:13
Aktualizacja: 17:23
Autor: Jel
Jelenia Góra: Kotlety z combra, to jest to!
Fot. Jel
Jagnięcina to pyszne i zdrowe mięso, które dostaniemy w Jeleniej Górze, w sklepie pod arkadami. Warto więc dla urozmaicenia coś z tego mięsa przyrządzić. Może na początek kotlety z combra?

Kupując mięso poprośmy sprzedawczynię, żeby nam je pocięła na kotlety o grubości do 2 cm. W domu kotlety wkładamy na godzinę do zimnej wody, żeby pozbyć się resztek krwi, wtedy mięso jest kruche. Po godzinie kotlety wyjmujemy, kładziemy na papierowy ręcznik, żeby wyschły.

W tzw. międzyczasie robimy marynatę z kolendry tłuczonej z pieprzem, słodkiej papryki, rozmarynu i odrobiny soli. Dodajemy do tego trochę oliwy i parę kropel cytryny. Nacieramy tym mięso i odkładamy do lodówki na kilka godzin, a najlepiej na noc.

Potem mięso wkładamy do żaroodpornego naczynia, podlewamy bulionem, albo wodą (tak żeby nie utopić mięsa) i wkładamy do piekarnika (150 stopni) na 1,5-2 godziny.

Podajemy z ziemniakami, kaszą, ryżem, albo z czym kto lubi. Do tego surówka z buraczków i pyszny obiad gotowy.

Ogłoszenia

Czytaj również

Komentarze (4)

Dodaj komentarz

Dodaj komentarz

Zaloguj
0/1600

Czytaj również

Sonda

Czy jeżdżę na rowerze?

Oddanych
głosów
68
Tak, regularnie
28%
Tak, od czasu do czasu
32%
Nie, ale uprawiam rekreacyjnie inny sport
13%
Nie, z jakimkolwiek sportem mi „nie po drodze”
26%
 
Głos ulicy
Złota rybka
 
Miej świadomość
Koniec CPK? Rząd ma „lepszy” plan!
 
Rozmowy Jelonki
Nie widzimy przeszkód do współpracy
 
Aktualności
Wystartował Bike Maraton
 
Piłka nożna
Wybitny reprezentant Polski przy Złotniczej
 
Inne wydarzenia
Parada Rowerów z drona
 
Aktualności
Rowerowe ściganie z Mają Włoszczowską
Copyright © 2002-2024 Highlander's Group